Ülkemiz sınırları içerisinde her aile, yaşam standartları doğrultusundaki tüm ihtiyaçlarını karşılamak için maddi yeterlilik sağlayamıyor. Mescidimiz Derneği olarak, destekçilerimizin yardımlarıyla hayata geçireceğimiz projelerimiz arasında aile yardımı projemiz de yer alıyor. Bu projemiz kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin, eksiklerini ve her türden ihtiyaçlarını belirleyerek bu ihtiyaçları gidermek konusunda ailelerimize yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Aile yardımı kampanyası sayesinde, ihtiyaç sahibi ailelerimizin her türlü ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Ailelerin ihtiyaçlarına göre şekillenen bu yardım kampanyamızda ise belirli bir kısıtlamamız yok. Bize ulaşan ve bir ailenin ihtiyacı olduğunu belirlediğimiz her türlü ürün veya eşyanın yardımı için aracı olmayı projemize katıyoruz. Bu yardımlarımız bazen bir çocuğu giydiren yeni bir çift bot olarak, bazense bir başka çocuğumuza kışı sıcacık geçirmesi için bir mont olarak hayat bulması amacındayız. Bazense ihtiyaç sahibi ailemize sağladığımız bir soba ile tüm kış ailenin evinin sıcacık kalmasını sağlamakla. Bu sıcaklık ise hem gönüllülerimizin hem de aracı olarak bizlerin, Mescidimiz Derneği’nin, yüreklerini de bir ömür boyu kaplayacak.

Kıyafet yardımlarına ek olarak pek çok ihtiyaç sahibi ailemize erzak yardımı sağlanmasını da yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bir annenin sofraya bir tas sıcak çorba getirmesine vesile olmak, sağladığımız bir başka erzak yardımıyla başka bir ailenin sofrasına konuk olmak da amaçlarımızın arasındadır. Bizim de o sofrada tuzumuz olsun istedik. Tüm bunları derneğimizin gönlü bol destekçilerinin sağlamış olduğu yardımlarla hayata geçirme imkânı bulacağız ve destekleri devam ettikçe bu yolda her geçen gün arttırarak ilerlemek de amaçlarımız arasında.

Mescidimiz Derneği olarak bizlere başvuran ailelerimizin her türden ihtiyaçlarını karşılamaya gücümüz yettiğince cevap olmaya çalışacağız. Bu süreç boyunca gönüllülerimiz tarafından sağlanan yardımlara olan ihtiyacımız ise hiç azalmadan önemini koruyacak. Yardımlarımız sayesinde bir haneye, bir anne babaya ve bir çocuğa destek ve mutluluk kaynağı olmanın önemin de son derece farkındayız. Bu nedenle de Mescidimiz Derneği olarak sahip olduğumuz aile yardımı projesinde, yardımlarımızdan sonra ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzünde neden olduğumuz tebessüm ise bizi bu amaç uğruna çalışmaya teşvik eden en birincil sebebimizdir.