#mescidimizhuzurumuz

Derneğimiz kurum ve kuruluşlardan bağımsız olarak, kurucumuz Esma Özevin hocamızın şu sözler üstüne

“Peygamber’in (s.a.v) mescidi kumdu, çatısı hurma dalıydı, o asırda binbir zorluğa ve güçlüğe rağmen İslam yayıldı. Günümüzde ise evimizde halı var, perde var bütün imkanlara sahibiz, fakat tüm imkanlara rağmen Kur’an bilip öğretilmiyorsa o kişiler vebaldedir.”

tefekkürü ile 2009 yılında küçük bir oda ile faaliyetlerine başladı. İki, üç çocuğa Kur’an öğretmek niyetiyle başlayan yolculuğumuzun 11. yılında yüz binlerce insana ulaştık. Resmi olarak 2017 yılında Mescidimiz Derneği’ni kurarak liseli, üniversiteli, ev hanımı pek çok bayana Kur’an ve dini ilimler dersleri verildi. Yüzlerce çocuk ve yetişkin Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere dini ilimler öğrendi. Niyetimiz tıpkı mescitlerdeki gibi hiçbir farklı amaç gütmeden, yalnıza Allah rızası ve o rızadaki huzura nail olmaktır. Hedefimiz tıpkı sloganımızdaki gibi #mescidimizhuzurumuz.

Misyonumuz

Her Müslüman Allah’ın yeryüzündeki halifesidir. Bizler de elimizle, dilimizle, yardımlarımızla daha fazla kişiye ulaşarak Allah’ı, kelamını, peygamberleri, sünnetullahı öğretme derdindeyiz.

Vizyonumuz

Fani dünya hayatında Allah’ı ve dinini, dini değerleri öğretme ve yayma hedefindeyiz. Asr Suresi her daim güç kaynağımız ve vizyonumuzdur. Gittikçe artan öğrenci ve hoca sayımızla kısa sürede birçok yardım faaliyetlerinde bulunduk. Daha da artarak çoğalmayı niyaz ediyoruz.