Derneğimiz kurum ve kuruluşlardan bağımsız olarak, kurucumuz Esma Özevin hocamızın şu sözler üstüne “Peygamber’in (s.a.v) mescidi kumdu, çatısı hurma dalıydı, o asırda binbir zorluğa ve güçlüğe rağmen İslam yayıldı. Günümüzde ise evimizde halı var, perde var bütün imkanlara sahibiz, fakat tüm imkanlara rağmen Kur’an bilip öğretilmiyorsa o kişiler vebaldedir.” tefekkürü ile 2009 yılında küçük bir oda ile faaliyetlerine başladı.

Her Müslüman Allah’ın yeryüzündeki halifesidir. Bizler de elimizle, dilimizle, yardımlarımızla daha fazla kişiye ulaşarak Allah’ı, kelamını, peygamberleri, sünnetullahı öğretme derdindeyiz.

Ülkemizde yardıma muhtaç çok fazla çocuk bulunduğu gerçeğinden hareketle Türkiye’deki çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor. Fakat hâlâ günümüzde Afrika ve Asya’da insanların açlık ve kuraklıktan ölüyor olması, suya ulaşmak için kilometrelerce yol yürümeleri ve birçok hastalığın pençesinde kıvranırken bir doktora dahi erişememeleri gibi başlıca nedenlerden ötürü bu bölgelere de yardım ulaştırmanın büyük önem taşıdığının bilincindeyiz. Ayrıca sadece ülkemizde 3 milyonun üzerinde savaş mağduru mülteci yaşarken,  küresel ve iç savaşlarda milyonlarca çocuk korkunç kabuslar yaşıyorken bu bölgeler için elimizden gelenin en iyisini yapmayı kendimize bir borç olarak görüyoruz.

• Online bağış sistemini kullanarak internet üzerinden bağış yapabilirsiniz.
  • Bağışınızı sitemizde yer alan banka hesap numaralarına havale ile gönderebilirsiniz.
  • Kredi kartınızla otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz.
  • Mescidimiz Derneği merkezine gelerek elden nakdi bağışta bulunabilirsiniz.
    (Bağışınızın açıklama bölümüne bağış amacını (genel, kurumsal, kampanya..) ve cep telefonu numaranızı yazınız.

Ayni bağışlar ile ilgili detaylı bilgi almak için ‘iletişim’ kısmında yer alan irtibat bilgileri aracılığıyla derneğimizle iletişime geçebilirsiniz.

Derneğimizin herhangi bir cemaat, parti vs ile bağlantısı bulunmamaktadır. Tamamen gönüllü olarak kalple ve istekle hareket etmekteyiz.

Bağışınızı yaparken (banka, online, elden) belgenizdeki açıklama kısmına bağış türünüzü zekât olarak belirtmeniz yeterli olacaktır.

Sitemizde yer alan “Gönüllü Başvuru Formu”nu doldurabilir ve gönüllü olarak çalışmalarımıza destek verebileceğiniz alanları belirtebilirsiniz. Ayrıca gönüllülerimizle buluşmak ve tanışmak için düzenlediğimiz etkinliklere de katılabilirsiniz.

Kermes düzenlenmesi “Yardım Toplama Kanunu” kapsamındadır. Yardım toplama ile ilgili tüm sorularınızın cevabını https://www.dernekler.gov.tr/tr/Mevzuat/meri-yonetmelikler/Y-Toplama-Esas-Usulleri-Yonetmelik.aspx adresinden öğrenebilirsiniz.
Uygulamada şu adımları izleyebilirsiniz: Tüzel kişiler (vakıflar-dernekler) üzerinden veya üç kişi bir araya gelerek il/ilçe dernekler müdürlüğüne müracaat edip izin aldığınız takdirde kermes ve yardım toplama faaliyeti yapabilirsiniz.

Kermes ve yardım toplama için resmi izin ve tarih alınmadan faaliyete geçilmemesini ve derneğimizin bilgisi dahilinde planlanmasını önemle tavsiye ederiz. Ayrıntılı bilgi için iletişim kısmında yer alan irtibat bilgilerinden derneğimizle iletişime geçebilirsiniz.