Adak, Akika ve Şükür Kurbanlarınızı Yıl Boyu Bağışlayabilirsiniz

Paylaşmanın en anlamlı olduğu zaman dilimi olan Kurban bayramında hem her bir kardeşimiz paylaşmanın mutluluğuna tanık olsun hem de dini vazifesini yerine getirsin diye uğraşıyoruz. Derneğimiz aracılığıyla yaptığınız kurban bağışınız kesim sonrasında, belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını hedefliyoruz. Kurban bağışlarınız hem yurtiçinde hem de yurt dışında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize hakkıyla gönderilmesi amacındayız.

Mescidimiz Derneği olarak, kurban bağışını birkaç farklı şekilde yürüteceğiz. İsterseniz Kurban bayramında keseceğiniz vacip kurban için derneğimiz aracılığıyla vekalet vermeyi tercih edebilirsiniz. Banka hesap numaraları ile ilettiğiniz ücretle vekaletiniz alınır ve sizin adınıza kesilen emanetleriniz hazırlanmaya başlanır. Derneğimize vereceğiniz vekaletle dinimiz açısından farz olan vacip kurban sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz.

Derneğimizde yürüttüğümüz kurban projesi dahilinde ilgili vacip kurban yanı sıra adak, akika, sadaka, nafile, zekat kurbanları da yer vermekteyiz. Adak kurban, dinen farz olmadığı halde bir koşulun gerçekleşmesine bağlı olarak kesilmesine niyet edilen kurbanlardır. Akika kurbanlar ise yeni doğan bir bebeğin şükrü için kesilen kurbanlardır. Ayrıca kurban bayramı zamanı dışında dilediğiniz bir zamanda da, farklı niyetler için kesmek istediğiniz kurbanların kesimini de derneğimiz aracılığıyla gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Özellikle kurban bayramı dönemi dışındaki zamanlarda, sürekli ve düzenli bir talep olmadığından dolayı hem kurban için yetiştirilen hayvan bulmak hem de kurban kesim merkezi bulmak zorlayıcı olabiliyor. Bu durumlar sebebiyle de derneğimize başvurabilir ve kurban bağışlarınızı layıkıyla yerine getirebilirsiniz. Ayrıca derneğimiz aracılığıyla bağışlarınızı sadaka ve zekat olarak da ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

Yukarıda saydıklarımızdan hangisini seçerseniz seçin, Mescidimiz Derneği olarak kesilecek hayvanların özenle seçilmesine dikkat ediyoruz. Kesim işlemlerinin de temiz ve dini usullere uygun olarak tamamlanmasına ve ihtiyaç sahibi aile ya da kişilere ulaşma aşamasını da son adımına kadar takip ediyoruz.

Dinimizin bize; kardeşlik, paylaşma, başkasını gözetme gibi kavramları en iyi şekilde öğrettiği kurban bayramı, hem sizlerin farzlarını yerine getirmeleri hem de hiç tanımadığınız bir ihtiyaç sahibine yapacağınız yardımların birleşmesiyle güzellik kazanır. Bizler derneğimiz doğrultusunda sizlerin arzu ettiği şekilde; vekalet, adak, akika, sadaka, nafile, zekat kurbanları usulüne uygun şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflemekteyiz.

Mescidimiz Derneği

Hiçbir iyiliğin reddedilmediği, gülümsemenin esirgenmediği, güzel ve bereketli bir coğrafyada, iyilikte ve güzellikte kardeşliğimizi sürdürmeye ortak olabilirsiniz.