Eğitim, çocukların gelişiminde ve toplumun kalkındırılmasında en önemli araçtır. Çocukların eğitimine destek olarak bilinçli, kültürlü ve bilgi sahibi bireyler oluşmasına da katkı sağlayabileceğimizin oldukça farkındayız. Bu bilinçle yola çıkarak bir eğitim projesine imza atmayı planlıyoruz. Mescidimiz iz Derneği olarak planladığımız eğitim projesi kapsamında pek çok farklı alanda yardım projesi gerçekleştireceğiz.

Eğitim projesi sayesinde hayata geçirmeyi amaçladığımız alanlardan bir tanesi, Kur’an-ı Kerim talebeleri yetiştirme isteğimizdir. Kalplerinde Kur’an-ı Kerim sevgisi olan çocuklarımızın kitabımızı daha iyi anlamaları ve okumaları adına eğitimler vermeyi amaçlıyoruz. Dini değerleri ve dini bilgileri en doğru yoldan öğrenmeleri adına çocuklarımızı Kur’an-ı Kerim ile tanıştırmak ve özverili bir şekilde Kur’an-ı Kerim talebeleri yetiştirmeyi kendimize amaç edindik.

İkinci olarak her çocuğun en temel haklarından biri olan öğrenme hakkında eşitlik sağlamaya çalışacağız. Afrika gibi diğer ülkeler olarak adlandırılan ülkelerdeki çocuklar için gerekli olan temel eğitimleri yerine getirmek adına eğitim projemizi gönüllü destekçilerimizin de yardımıyla gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Mesafeleri aşarak imkânları dâhilindeki en iyi eğitimi sunabilmek adına bu ülkelerde eğitim projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu yolla da eğitim alma imkânı olmayan pek çok ülkeden çocuğa ulaşıp yararlı bir birey olmalarına yardımcı olacak eğitim ve öğretimle tanışmalarına aracı olmayı planlıyoruz.

Tüm bu alanların yanı sıra eğitim ve öğretimlerini en verimli şekilde devam ettirebilmelerine yardımcı olacak kırtasiye malzemelerini de çocuklarımıza ulaştırmayı istiyoruz. Kalem kitapsız şekilde aldıkları eğitimin kısa süreli bilgi sağlayacağına ve kısa sürede unutulacağının farkındayız. Yardımcı materyallerin özellikle küçük yaştaki öğrenciler için önemi hemen hemen herkes tarafından bilinir. Bu sebeple de eksikliğini çektikleri kırtasiye malzemeleri yardımıyla eğitim ve öğretimlerinin devamlı bir hale gelmesine yardımcı olmaya çalışacağız.

Eğitim, çocuklarımızın en doğal hakları arasındadır. Mescidimiz  Derneği olarak eğitimin bir çocuk için en önemli ve en vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunun farkındayız. Bu sebeple hayata geçireceğimiz eğitim projemiz kapsamında hem Kur’an-ı Kerim talebeleri yetiştirmeyi hem de öğrencilerimiz için kırtasiye yardımı ve Afrika’daki çocuklar için oluşturduğumuz eğitim projeleri sayesinde de eğitimde eşitsizliğin önüne geçmek için tüm gücümüzle çalışacağız.

Mescidimiz Derneği

Hiçbir iyiliğin reddedilmediği, gülümsemenin esirgenmediği, güzel ve bereketli bir coğrafyada, iyilikte ve güzellikte kardeşliğimizi sürdürmeye ortak olabilirsiniz.